Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναγνώστες

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Καλή χρονιά αν και αντιπαθώ τις ευχές....

Μια στερεοτυπική κοινωνική διαδικασία όπως το "γεια", "τι κάνεις", έτσι για να υπάρχει κάτι, για να υπάρχει και συζήτηση, σχέση ανθρώπινη...Τώρα αυτό αν το λέτε ανθρώπινη σχέση....δικό σας το πρόβλημα. Ίσως πρέπει να ψαχτείτε αν πιστεύετε ότι οι ευχές αντικατοπτρίζουν έστω και στο ελάχιστο το ενδιαφέρον μας για το είδος στο οποίο ανοίκουμε πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Εξάλλου φαίνεται και από τον ίδιο τον πλανήτη. Του κρεμάσαμε ρολόι με ημερομηνία λήξης! Α! Εδώ δε μας αξίζει ευχή. Μας αξίζει ένας έπαινος!Συγχαρητήρια!(για φανταστείτε τι θα έλεγα αν ήμουν και οικολόγος...)

Η μόνη ευχή που θα ακούσετε εδώ μέσα είναι το "καλό διάβασμα".Καταλαβαίνετε ελπίζω γιατί.

Φέτος θα πραγματοποιήσω μια απειλή για κάποιους (ας σκεφτούν γιατί αρνήθηκαν να με βοηθήσουν και τι εξυπηρετούν). Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω όσους περισσότερους ιστότοπους μπορώ όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν βιβλία. Και όταν λέω απειλή δεν εννοώ το βιβλιεμπόριο. Τα δωρεάν βιβλία σε ψηφιακή μορφή έχουν επεκταθεί τρομερά τα τελευταία χρόνια αλλά το βιβλίο σαν χαρτί και μελάνι δεν κατάφεραν να το υποσκελίσουν. Άντε να κάνω μια εξαίρεση για τον αναρχικό χώρο όπου μανιωδώς κυριαρχεί αυτή η μορφή βιβλιοδιάδοσης - αν και μακάρι να διάβαζαν έστω και στο ελάχιστο τη θεωρία τους. Εκεί τους δικαιολογώ γιατί πέρα από αρκετά μικρά εκδοτικά με περιορισμένο -αν και καλό- υλικό και δυνατότητες, μόνο ένα ουσιαστικό εκδοτικό του αναρχισμού υπάρχει τα τελευταία 35 χρόνια, ο "Ελεύθερος Τύπος"

Αλλό ένα θέμα είναι ο όγκος. Υπάρχει περίπτωση να διαβάσει κανείς σας το "Κεφάλαιο¨στο υπολογιστή του; Μέχρι στιγμής θετική απάντηση δεν έχω πάρει από κανένα. Αλλά και ένα βιβλίο έστω 150-200 σελίδων πιστεύετε ότι διαβάζεται εύκολα σε ψηφιακή μορφή; Αμφιβάλλω αν υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει. Εδώ κουραζόμαστε να διαβάζουμε σεντόνια αναλύσεων σε blogs και ενημερωτικές ιστοσελίδες, πόσο μάλλον και βιβλία. Ξέρω μάλιστα και βιβλιοπωλεία που έχουν προχωρήσει στο περίπου αντίθετο: "κατεβάζουν" βιβλία και τα εκτυπώνουν για πελάτες τους.

Όπως και να 'χει τα βιβλία βγήκαν ΚΑΙ για να διαβάζονται, εκτός απ' το να πουλιούνται....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου